Šta je TECAR i kada se primenjuje?

Tecar terapija spada u grupu termoterapije gde dolazi do lokalnog povećanja toplote na tretiranoj regiji.

Može da deluje površinski i dubinski i odmah nakon prvog tretmana se oseća smanjenje bola. Ima široku primenu u fizikalnoj terapiji.

Najcesca stanja kod kojih se koristi su:

SPORTSKE POVREDE

Dolazi do smanjenja otoka i ubrzane cirkulacije. Sportista se već nakon par terapija uz adekvatnu kineziterapiju vraća trenažnom procesu. Takođe, kod jakih upala , tecar terapija je odlična u bržem otklanjanju mlečne kiseline koja se nagomilala usled jakih treninga.

BOLOVI U LEĐIMA I VRATU

Olakšavaju se tegobe u lumbalnom i vratom delu, kao i smanjenje osećaja trnjenja duž noge ili ruke.

SMRZNUTO RAME

Kod smrznutog ramena su pokreti ograničeni i bolni. Tecar terapija deluje umirujuće na upalni proces i opušta okolne mišiće koji su u spazmu, samim tim povećavajuci obim pokreta i smanjujuci bol već posle prvog tretmana.

PARCIJALNE RUPTURE

Tecar terapija je veoma uspesna kod parcijalnih ruptura. Deluje na upalni proces koji se javlja odmah nakon povrede i ubrzava zarastanje i oporavak.

BOLOVI U KOLENU

Primenom tecar terapije smanjuje se bol i povećani tonus mišića i često se koristi da bi se izbegla operacija. Ukoliko je operacija neophodna, tecar se primenjuje odmah nakon operacije radi bržeg oporavka.

Terapija tecarom u Fizio Family Centru daje sjajne rezultate i pokazalo se da je uz ovu terapiju oporavak duplo brži. Često ovu terapiju koristimo u kombinaciji sa blagom masažom raznim kremama koje još dodatno ubrazavaju oporavak.

Zakažite besplatan pregled