Fizikalna terapija u Beogradu u sklopu Fizio Family Therapy Centra podrazumeva stručan pregled i procenu stanja pacijenta, kao i utvrđivanje plana i programa za rehabilitaciju. Rehabilitacija se može sastojati od specijalnih vežbi zasnovanih na individualnim mogućnostima pacijenta, manuelnih terapija, elektroterapija, laserskih terapija, nanošenja agensa, kao i drugih radnji koje su neophodne kako bi se pacijent na najbolji i najefikasniji način oporavio.

Naša misija
Osnovna misija je osigurati korisnicima kvalitetnu zdravstvenu brigu i negu, pojedinačnim pristupom pacijentu cilj nam je da obezbedimo najbolji terapijski ishod. Uz stručne i motivisane terapeute težimo da razvijemo telesne sposobnosti korisnika do njegovih maksimalnih mogućnosti.

Naša vizija
Vizija nam je da konstantnim napretkom tehnologija i usavršavanjem terapeuta postanemo jedan od vodećih centara za rehabilitaciju u Srbiji.

Zdravstveno osiguranje

generali
uniqa osiguranje bijelo
wiener staditshe
triglav 1

Besplatan parking

DEX 0358
DEX 0361
DEX 0362

Najčešća pitanja naših pacijenata

Duže vreme osećam bolove u leđima i trnjenje nogu. Šta raditi da bih osećao manje tegobe?”

Ukoliko je bol slabijeg intenziteta i manje učestao, možete leći na pod, podignuti pravo nogu ka plafonu i zategnuti jako prstima stopala nekoliko puta ka sebi. To će malo istegnuti nerv koji se pruža iz lumbalnog dela kičme do stopala i smanjiti tegobe.

Svakako, najbolje bi bilo da dođete kod nas centar na pregled i tačno dijagnostikovanje Vašeg problema.

Nakon trčanja polumaratona osetio sam jak bol sa unutrašnje strane kolena, šta je u pitanju?

Ukoliko je bol oštro probadajući i u narednih 48h sati vam se pojavio otok, to može ukazivati na povredu meniskusa. Takođe to može biti i sindrom prenaprezanja. Očekujemo Vas kod nas u FTC-u gde ćemo Vas pregledati i ustanoviti o čemu se tačno radi.

Da li radite nameštanje atlasa?

U FTC-u radimo nameštanje atlasa, ali bezaparaturno, nežnim manuelnim tehnikama.

Šta postiže istezanje mišića?

Istezanjem mišića postiže se bolje dopremanje kiseonika u mišić što dovodi do smanjenja spazma (napetosti) i bola u samom mišiću.

Koja je razlika između sportske i relax masaže?

Za razliku od relax masaže, sportska masaža se može izvoditi kao priprema sportista za trening, odnosno takmičenje, ili nakon jačih fizičkih napora i radi se jačim intenzitetom od klasične relax masaže.

Da li radite lečenje migrene?

Kod nas u Fizio Family Therapy Centru migrenozne tegobe lečimo osteopatskim tehnikama.

Dijagnostikovana mi je osteoporoza. Možete li mi objasniti šta je osteoporoza i kako se obavlja lečenje osteoporoze da bi se smanjile tegobe?

Osteoporoza predstavlja smanjenje gustine kostiju, što bi za Vas značilo da su vam kosti krtije i sklonije povredama. Savetujemo vam da dođete kod nas u centar na pregled kako bi se utvrdila terapija za osteoporozu, tj. adekvatan kineziterapijski program za Vaše stanje.

Koliko je fizikalnih terapija potrebno da bi se smanjio bol kod lumbalnog sindroma i koliko to košta?

Najčešće se rade serije od 10-tak fizikalnih terapija. Međutim, broj terapijskih procedura je strogo individualan i određuje se u zavisnosti od stanja pacijenta, a samim tim zavisi i cena fizikalne terapije može varirati.

Koliko traje oporavak nakon operacije ligamenata kolena?

Kada se obavi operacija ligamenata kolena oporavak traje do 6 meseci. Međutim, svaki proces rehabilitacije je individualan i zavisi od vrste operacije i stanja pacijenta.

GDE SE NALAZIMO

[wpgmza id=”2″]

PARTNERI

Pratite nas i na Facebooku i na instagramu