Kiropraktika

Kiropraktika u Beogradu

Kiropraktika je zdravstvena metoda koja se bavi funkcionalnim poremećajima zglobova ekstremiteta i kičme, kao i poremećajima u radu unutrašnjih organa koji su rezultat promena u funkcionalnosti zglobova. Neretko izostaje bol u kičmi i zglobovima, i teško je odrediti uzrok bola u različitim delovima tela ili poremećaja u funkciji različitih organa ili sistema organa.

Najčešće tegobe zbog kojih se traži pomoć kiropraktike su glavobolje, bolovi u vratu, osećaj težine u kičmi, utrnulost u rukama i/ili ngama, vrtoglavice, bol u donjem delu kičme, bolno ustajanje i sedanje, diskus hernije, krivljenje kičme…

Koreni današnje kiropraktike nalaze se, između ostalog i u tradicionalnoj kineskoj medicini. Danas se kiropraktika uspešno koristi u tretmanu bola u vratu, lumbalnom delu, kao i kod muskuloskeletnih poremećaja. Posebno je efikasna u tretmanu diskus hernije u lumbalnom delu kičme.

Terapija je potpuno bezbolna, i jedina neprijatnost može biti zvuk nameštanja treturanih područja. Mnogo je tehnika kiropraktike, tako da terapija može da traje par minuta ili skoro sat vremena. Na vremenski period lečenja utiče i problem na koji se deluje, ali i odabrana vrsta terapije.

Rad kiropraktičara je početni korak u izlečenju, nakon kog bi trebale da uslede fizikalne terapije, kao i programi vežbi. Pre svakog tretmana kiropraktičara mora se postaviti sigurna dijagnoza pregledom.

Zakažite pregled