Čemu služe kinezi trake?

Kinezi trake (kinesio taping) je metoda lepljenja elastičnih traka koje imaju za svrhu da olakšaju pokret i mobilišu fasciju mišića.

Kinezi trake su najpopularnije među sportistima i najčešće pomažu u bržem oporavku mišića. Obezbeđuju brži protok krvi kroz mišić tako što će eleminisati otok i resorbovati sve nus-štetne proizvode.

Nakon što se postavi dijagnoza postavljamo trake sa ciljem da smanjimo bol, otok ili da povećamo obim pokreta.

Možemo postavljati više traka odjednom u zavisnosti da li se radi o akutnom ili hroničnom bolu . Obavezna napomena je da koža mora biti suva i čista i da nema otvorenih rana, jer one mogu dovesti do određenih kontraindikacija.

Dobra stvar kod traka je što Vam mogu stajati zalepljene od 3 – 5 dana. Trake se mogu postaviti na bilo koji deo tela, zgloba ili mišića a naročito se pokazao efikasan kod cervikalnog i lumbalnog sindroma kao i u stabilizaciji ramena.

Trudinice

Kinezitejp moze poslužiti i kod trudnica, naročito kod otečenih nogu kao neki vid limfne drenaže i smanjenja bola u ledjima zbog velikog stomaka.

kinezitejp

Sportisti

Brojna istraživanja su pokazala da su vrhuski sportisti čak i sa povredama uspeli da daju maksimum upravo zbog kinezitejpa koji im je služio kao stabilizator zgloba a i u psihičkom smislu kao sigurnost da ne osećaju bol prikom utakmice ili meča.

KinesiologyTape

Zakažite pregled