Šta je HILT laser i kada se primenjuje?

HILT laser je laser visokog intenziteta i trenutno je najsavremenija terapija koja efikasno rešava probleme kod akutnih i hroničnih stanja.

HILT terapija pomaže kod upala i smanjuje bol već nakon prve terapije. Takođe, najčešće se primenjuje kod regeneracije hrskavice, mekih tkiva mišića, tetiva, ligamenata i smanjuje upalni proces.

Potpuno bezbolna terapija koja skraćuje vreme i gotovo istog trenutka deluje na bolove u zglobovima i mekim tkivima. Efekti koji se postižu terapijom lasera visokog intenziteta su ANALGETSKI I REGENERATIVNI.

Indikacije kojima preporučujemo terapiju HILT laserom su akutna i hronična bolna stanja, fibromialgija, bol u donjem delu leđa, mišićne lezije (rupture, istegnuća).

Artroza i degenerativna oboljenja hrskavice, degenerativna promena zgloba kolena - gonartroza, bursitis, sinovitis, epikondilitis, tendinitis i tenosinovitis, post-traumatski edemi i hematomi, kao i sportske povrede.

Hilt je jedini terapijski tretman koji uspešno utiče na regenraciju i zglobne hrskavice. Posebni benefiti od terapije mogu se dobiti u kombinaciji sa drugim fizikalnim procedurama (Shock Wave, Tecar, elektroterapija...) kao i manuelnim tehnikama.


Pre same terapije potrebno je doći na konsultacije kod naših fizioterapeuta na kojima ćemo tačno utvrditi vrstu problema kao i broj potrebnih tretmana.

Zakažite pregled