Emmett tehnika

Emmett tehnika je sigurna i veoma jednostavna terapija kojom dolazi do opuštanja mišića. Korišćenjem ove tehnike dolazi do oslobađanja bola i neugodnosti, kao i povećanja obima pokreta. Ovaj oblik terapije uključuje primenu lakog pritiska prstom na određene tačke.

Emmett tehnika može da se koristi kao samostalna tehnika, ali može da bude i kao dopuna ostalim tehnikama u cilju poboljšanja efekta (masaža, fizikkalna terapija, kineziterapija, kiropraktika,...). Terapija je ciljana na mišićno tkivo, ligamente, tetive, zglobove, kožu, fascije, kao i na limfne sudove.

Kako funkcioniše?

Tretman može da se obavlja u sedećem, ležećem ili stojećem položaju. Emmett terapeut zna da locira kritične tačke i da ih ispravnom stimulacijom ponovo podesi. Blagim pritiskom na vezivno tkivo na pojedinim tačkama oslobađaju se blokade i telo za samo nekoliko minuta postiže rebalans.

Kontraindikacije

Nema kontraindikacije. Može da se primenjuje kod svih - od beba, male dece do trudnica, sportista i pacijenata koji su u rehabilitacionom postupku posle operacije.

Stanja kod kojih se koristi Emmett tehnika

Zakažite besplatan pregled