Šta je elektroterapija?

Elektroterapija predstavlja metod koji koristi električnu struju za lečenje upaljenog i bolnog tkiva, pri čemu se primenom ovog metoda uspešno smanjuje bol, uklanja otok i smiruju upalni procesi koji su nastali usled različitih povreda.

Pored ovoga, elektroterapija uključuje niz tretmana koji takođe poboljšavaju cirkulaciju, zarastanje tkiva, zarastanje kostiju kod preloma, jačanje mišića, što sve na kraju rezultira boljim fizičkim stanjem i generalnim funkcionisanjem tela.

Elektroterapija u Beogradu

Kada se savetuje tretman elektroterapijom?

Elektroterapija se mnogo češće primenjuje u sadejstvu sa još nekim tretmanom, retko kad sama za sebe. Za ljude kojima je preporučena fizikalna terapija elektroterapija se može primeniti da bi se ublažio bol, ukoliko ga pojedinac oseća, kako bi što uspešnije mogao da radi propisane vežbe.

Takođe, elektroterapija je korisna u ublažavanju bola i za slučaj kad su potencijalni rizici ili nuspojave određenih lekova došle do izražaja. Ovaj tretman se najviše prepisuje ako osoba oseća hroničan bol ili umor, ali i u tretiranju sportskih povreda, artroza i artritisa, uganuća i izvrtanja zglobova, povreda mišića i ligamenata, problema sa nervima, elektroterapija za kičmu (lumbalni i vratni deo), kao i bolnog ramena i lakta.

Kada se TENS preporučuje?

Ultrazvuk i terapija laserom se obično stoje rame uz rame sa elektroterapijom, bez obzira što ne koriste električne impulse. Ultrazvuk funkcioniše tako što se zvučni talasi direktno usmeravaju na ugroženo područje kako bi ubrzali poroces lečenja. Terapija laserom pomaže prilikom zarastanja tkiva i pruža treman koji je intenzivan i više ciljan na područje koje je potrebno tretirati.

Koji sve tipovi elektroterapije postoje?

Zakažite pregled