Šta je Maderoterapija

Maderoterapija oklagije masaza tretman

Maderoterapija je jedan oblik masaže kod kojeg se za izvođenje pokreta koriste specijalni masažeri napravljeni isključivo od prirodnog materijala – tačnije od drveta.

Ključ uspeha i popularnosti maderoterapije leži u njenoj sposobnosti da izbaci toksine iz organizma. Poznato je da je ljudsko telo puno takozvanog metaboličkog otpada koji se akumulira zbog nezdrave ishrane, kozmetičkih preparata i uticaja iz okruženja.

Telo reaguje na ove toksine tako što stvara više limfe oko ćelija nastojeći da ih suzbije. Usled povećane tečnosti telo izgleda naduveno i celulit je vidljiv. Sa starenjem organizma ovaj problem postaje i ozbiljniji. Odgovarajućim pritiskom na džepove masnih ćelija koje formiraju celulit razbija se njegova struktura, a limfni sistem delove razložene masnoće vremenom iznosi  iz organizma. Upotrebljava se na svim delovma tela zahvaćenim ovim problemom.

 Efekti koje možete da očekujete u primeni maderoterapije u Family Therapy Center-u:

  • manje vidljiv celulit
  • zatezanje kože
  • oblikovanje kontura
  • relaksacija i uklananje bolova
  • izbacivanje toksina
  • izbacivanje viška vode iz organizma
  • brži metabolizam

Koliko je tretmana potrebno, koliko tretman traje i šta obuhvata?

Preporučuju se najmanje dve serije od po 10 tretmana. Tretman traje 45 minuta. Tretmani se rade svaki drugi ili svaki treći dan.

Tretmanom su obuhvaćene cele noge, stomak i struk. Posebno naglašavamo neophodnost tretiranja svih ovih regija, na svakom tretmanu. Dobri efekti tretmana temelje se na dobroj limfnoj drenaži, a dobre limfne drenaže nema ukoliko se ne tretira cela donja polovina tela i stomak.

Da li je masaža oklagijama bolna?

Bolna osetljivost tokom i nakon prvih nekoliko tretmana je moguća, kao i kod klasične anticelulit masaže! Neke osobe na tretmanu samo uživaju, a neke osećaju nelagodnost dok se prelazi preko delova koji su ozbiljno zahvaćeni celulitom.

Kome se i kada maderoterapija ne preporučuje?

Uvek treba ispoštovati opšte principe kada su u pitanju sve masaže i tretmani.

Naravno da se mora voditi racuna o osobama sa izrazenim venama i kapilarima na nogama.

Maderoterapija se ne izvodi u toku ciklusa i treba tretmane isplanirati tako da stignete da uradite seriju od najmanje 8, a optimalno 10 masaža izmedju dva ciklusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *