Shockwave anticelulit terapija

BTL X Wave Application Electro

Kako Shockwave akustični talasi deluju na celulit?

Akustični shockwave talasi izazivaju vibriranje vezivnog tkiva u području koje se tretira, oni pospešuju izgled kože tako što utiču na to da se vezivno tkivo isteže i poveća svoju elastičnost. U 90% slučajeva povećanjeelastičnosti kože nastavlja se i do tri meseca nakon što se završi sa tretmanom.

Akustični shockwave talasi takođe povećavaju vaskularizaciju kože, osiguravajući na taj način bolju razmenu materija sa vezivnim tkivom. Pod uticajem akustičnih talasa dolazi do procesa koji podstiču prirodnu reakciju lučenja supstanci koje potpomažu opravak tkiva. Dolazi do fibroplastične proliferacije, procesa koji se javlja prilikom zarastanja rana i stvaranja novog tkiva, a stvara se i novi ojačani lanac kolagena koji se raspoređuje u gornje i donje slojeve kože, čineći je glatkom, cvršćom i zategnutijom. kratkim crtama terapija akustičnim shockwave talasima utiče na vezivno tkivo tako da koža postaje cvršća i glađa; utiče na neovaskularizaciju kože i pospešuje cirkulatornu razmenu materija, čiji nedostatak predstavlja jedan od glavih uzroka stvaranja celulita; pospešuje i stvaranje kolagena što kožu čini elastičnijom i cvršćom, a vezivno tkivo postaje elastično tako da se gubi efekat narandžine kore na koži.

Primena Shockwave akustične terapije

Terapija akustičnim skockwave talasima može da se primeni na pacijente bilo koje starosti, kao i na sve problematične delove tela: na stomaku, bokovima, zadnjici, kao i na rukama. Potrebno je 6 do 12 tretmana da bi se osigurali efektivni i dugoročni rezultati za tretiranje celulita stadijuma I do III. Svaki tretman traje oko 30 minuta, a značajna poboljšanja vidljiva su već nakon 3 ili 4 tretmana. Bitno je naglasiti da efekti terapije shockwave akustičnim talasima traju oko 6 meseci, a ponekad i duže. Veoma je važno napomenuti da ni sa jednom vrstom tretmana celulit ne nestaje zauvek. Postoji mnogo faktora koji takođe imaju uticaj u borbi protiv celulita, kao što su dijeta, genetski faktor, kao i sama struktura vezivnog tkiva. Ali sa AWT- Shockwave terapijom akustičnim talasima celulit možete držati pod kontrolom ponavljajući tretman dva ili tri puta godišnje.

Zakaži svoj termin
BTL X Wave Application Buttocks
BTL X Wave Application Thigh 02
BTL X Wave DR Application
BTL X Wave DR Application How to work

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *