Kavitacija

IMG 20191227 142952

Kavitacija je neinvazivni, potpuno bezbedan i mnogi bi rekli bezbolan tretman uklanjanja celulita i masnih naslaga.

Ultrazvučna kavitacija deluje tako što:

  • stvara mehuriće u masnom tkivu
  • destabilizuje masne ćelije i uništava njihovu strukturu
  • stimuliše oslabađanje masti iz masnih ćelija

Kada želimo da opišemo tretman uklanjanja celulita, treba znati da to nije nikakav vruć tretman i nema veze sa isparavanjem, već samo sa pojavom mehurića u potkožnom masnom tkivu.

A kako se oni stvaraju?

Tu ne scenu stupaju ultrazvučni talasi. Mašina za kavitaciju šalje ove talase na tretiranu regiju tela i oni stvaraju sićušne mehuriće ispod masnog tkiva . Naše telo uglavnom je sastavljeno od tečnosti. Ultrazvučni talasi počinju da deluju na tu tečnost u tkivima i ona počinje da se širi i skuplja. Usled toga, mehurići koji se nalaze ispod masnog tkiva na ovaj način eksplodiraju i naprave oštećenja na masnom tkivu. To tkivo je tada „ranjivo“, spremno da se razloži i izbaci iz tela kroz jetru, bubrege,kroz limfni sistem.

IMG 20191227 142741

A šta se dešava sa kožom posle ovog tretmana?

Kavitacija i jeste efikasna zbog toga što smanjuje vidljivost celulita, što znači da koža posle toga deluje glatko i zategnuto. Ovaj poces stimuliše površinsku cirkulaciju i time stvaranje kolagena, što koži vraća elastičnost i čvrstinu. A to i jeste ono što želimo da postignemo zar ne? Uzalud topljenje masnih naslaga i uklanjanje celulita ako koža posle toga beživotno visi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *